Tisztelt Kereskedő Partnerünk!

Szeretnénk tájékoztatni az OTP Cafeteria kártyát érintő változásokkal kapcsolatban.
 

A Magyar Nemzeti Bank határozatában úgy döntött, hogy az OTP Cafeteria kártya terméket az eddigi, elektronikus utalvány formában nem működtetheti tovább az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. A határozat következtében – mely a Cafeteria kártya szolgáltatásunkat elektronikus pénznek minősítette – olyan jelentős erőforrásokat igénylő átalakítást kellene végrehajtanunk a termék működésében, amely a jelenlegi piaci környezetben nem lenne fenntartható. Ezért úgy döntöttünk, hogy az OTP Cafeteria e-utalványt (iskolakezdési támogatás, ajándék utalvány, sport utalvány és kultúra utalvány) fokozatosan kivezetjük a piacról.

A kivezetés az OTP Egészségpénztár szolgáltatásait nem érinti, azok változatlan feltételekkel működnek tovább. Ennek megfelelően az OTP Cafeteria kártya egészségpénztári funkciói az OTP Egészségpénztárral fennálló megállapodások szerint megmaradnak.

Az MNB-vel egyeztetett és általuk jóváhagyott ütemterv szerint:
 

 

  • Az elfogadóhelyek a Cafeteria kártyán lévő (iskolakezdési utalvány, ajándék utalvány, sport utalvány, kultúra utalvány) összegeket a kereskedő partnerekkel fennálló
    „OTP CAFETERIA” kártya e-utalvány elfogadói szerződéseknek megfelelően 2021. december 31-ig fogadhatják el.
  • A szerződött kereskedő partnereinkkel fel fogjuk venni a kapcsolatot, Önöknek nincs teendőjük.
  • Új OTP Cafeteria e-utalvány elfogadói szerződés megkötésére a lentiek szerint továbbra is biztosítjuk a lehetőséget.
  • A Cafeteria e-utalvány termék 2022. január 1. napjára megszüntetésre kerül.


 

További általános információk

Az OTP Cafeteria kártya a bankkártyákhoz hasonlóan működő elektronikus utalványkártya, amely öt alszámla felhasználását teszi lehetővé: Ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás utalvány, Kultúra utalvány, Sport utalvány, valamint az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár szolgáltatásai.

Az OTP Cafeteria kártya használata egyszerű. A kártyabirtokos átadja a kereskedőnek kártyáját és megadja, hogy mely utalványtípussal szeretné a számlát kiegyenlíteni. A POS terminálon történő lehúzást követően automatikusan megtörténik a fedezetellenőrzés és a meghatározott készlet zárolása, majd a kártyabirtokos aláírja a bizonylatot. Az OTP Cafeteria kártya az OTPdirekt biztonságos fizetési felülete segítségével webshopon is használható, így az Ön honlapján megrendelt szolgáltatásokért (pl. ételkiszállítás esetében) a kártyabirtokos azonnal is fizethet az OTP Cafeteria kártyájával.

Kérdése, problémája esetén hívja a +36 1 3666 555 telefonszámot, a 2-es, majd az 5-ös gomb megnyomása után kollégáink szívesen állnak rendelkezésére.

Az OTP Cafeteria kártya elfogadói szerződéssel rendelkező Partnereinknek ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk az elfogadóhely kereső szolgáltatásunkban.

template_error_txt
template-text
template-text